Tisdagens träningspass

Vissa gillar att jag skriver om träning, vissa inte, men här kommer ett pass jag körde herromdagen. Lite helkropp men ändå fokus mage och rumpa. 

Jag började mitt träningspass med att gå 30 minuter på bandet i hög lutning och sen med att gå 30 minuter i trappan. Efter det var jag regät svettig kan jag lova!

Vi har en "fake"gräsmatta på mitt gym och det var där jag gjorde en del av övningarna. Ska försöka förklara detta bra nu!

> Masken med armhävningar

Du börjar i position med händerna precis framför fötterna med sträckta ben. Du går framåt med händerna till armhävningsposition, gör en armhävning och går sedan med benen upp mot fötterna igen. 

- 3 längor på grön matta - 

> Djupa långa squats

Hoppa framåt och håll kontroll i knän så du inte kommer i ett översträckt läge. Spänn rumpan och låren så du tar emot och inte tar stryk i knänen när du går ner så längt du kan. 

- 3 längor på grön matta - 

> Sidogång med gummiband 

Det gummibandet på bilden ovan med handtag använde jag mig av. Du ställer dig på mitten av det. Tar tag i handtagen, korsar banden framför dina knän och går sedan i sidled. 

- 6 längor på grön matta (så du får både höger och vänster ben först 3 längor) - 

> Badminton steg med skivstång

Vanliga badminton steg med en skivstång som jag höll över huvudet med sträckta armar. Tänk på att spänna magen så du inte svankar. 

- 3 längor på grön matta -

> Plankan på sträckta armar och ben uppdrag

Vanliga hederliga fällknivar. Spänn magen och försök att lyfta överkroppen så du når så högt upp mot fötterna som möjligt. 

Hoppas ni fick lite inspiration!!

- 3x12, räkna varannan - 

- 3x12-

> Situps mot vägg

Lägg dig med rumpan in mot en vägg och lägg upp benen mot väggen. Dela på dem och gör sedan situps där du ska nudda händerna mot väggen. 

> Fällknivar

- 3x12 åt varje håll-

Nästan alla dessa övningar kan du göra hemma. Badmintonstegen kan göras utan skivstång och sidogången istället i squat possition. 

Ställ dig i plankposition och "gunga" sedan fram och tillbaka så du nästan nuddar marken. Tänk på att spänna magen! 

Ställ dig i plank position fast på raka armar. Dra upp ena benet snett upp mot armbågen. Spänn magen och ta varannat ben. 

- 3x12 -

> Plankan med twist


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn ♥:
Kom ihåg mig?

E-postadress, bara jag som ser.: (publiceras ej)

Din blogg eller hemsida :) :

Vad hade du på hjärtat ? ♥ :

Trackback
RSS 2.0