Svar på fråga


Fick denna frågan på min ask så tänkte svara på det här. 

För det första prioriterar jag mina studier och mitt plugg högt och därav tar jag mig mycket tid. Jag vill prestera högt, har höga krav och därför blir det nog mer "naturligt" för mig att jag pluggar så mycket. Vill man nå högt får man kämpa och lägga ner tid på det. 

Jag tycker oftast det är sååå skönt efteråt när man vet att man har det avklarat och kan tänka på annat. Att skjuta upp det gör dig bara stressad och gör ofta att du gör det i sista sekund. Om du gör det så fort som möjligt får du tid över till mycket annat som du mycket hellre vill göra, vilket är bra, eller hur? Att ha dagar där man verkligen känner att man inte har plugg (läs: jag brukar fråga mig själv; vad gör man nu istället? Haha..) är ändå riktigt skönt. Att kunna kolla serie utan att känna att man skjuter på något jobbigt. Men ja, som du skriver. I vissa fall kanske jag inte måste plugga men jag gör det hellre för tidigt än för sent.

Jag pluggar oftast 30 - 45 minuters intensivt och sen tar jag en paus och gör något annat. Under tiden när jag pluggar lägger jag undan telefonen och datorn helt då hjärnan fokuserar böttre då. Jag pluggar bättre när jag dricker vatten, lyssnar på musik (oftast) och anteknar och då brukar jag ha det som mina "hjälpmedel". Man måste ha rätt studeiteknik för att kunna beta av plugget. 

Att du inte "orkar" är ju väldigt tråkigt Och just det med motivationen är svårt.
Men försök tänka på att det kommer vara så skönt när det är klart och att du kommer vara stolt över dig själv då. Att gå ut från ett prov eller lämna in en inlämning och känna sig nöjd, det är en redig ego boost kan jag lova!!
Men annars kan du kanske Belöna dig själv med något? Eller plugga med en kompis så ni kan hjälpa varandra? Sätt upp små mål om vad du ska klara inom uppgiften under en timme? 

Det jobbigaste är att lägga ifrån sig telefonen och bara börja, trust me. Så kommer du över den tröskeln så blir det lättare!
Lita på dig själv och så hoppas jag detta hjälpte dig lite. Lycka till goding!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn ♥:
Kom ihåg mig?

E-postadress, bara jag som ser.: (publiceras ej)

Din blogg eller hemsida :) :

Vad hade du på hjärtat ? ♥ :

Trackback
RSS 2.0